søndag, juni 24, 2012

Forberedelse

En af de ting der er vigtige når man prøve at efterleve paleo-principperne - er helt klart forberedelse. Man bliver hurtigt klar over hvor ofte man førhen stod i en situation, hvor man bare griber det første man ser på hylden, fordi man er sulten. Hvis man som paleo-spiser prøver på at undgå forarbejdet mad, så er det klart en prøvelse at finde mad i storbyjunglen - med mindre man er forberedt hjemmefra. Der er endnu ikke så mange steder som gør i paleo snacks. Hvis lige man ser bort fra diverse grønthandlere, som jo bugner med gode tilbud. En af de ting der gør at jeg kan holde mig fra søde sager, det er at jeg får massere kød! Derfor bestod denne uges forberedelse i at lave små kød snacks :)

Kyllingefrikadeller med kyllingefars, rødløg, hvidløg, æg og hjemmelavet løvstikke pesto, salt og peber.




Chocolate killer

I går var det Sankt Hans og jeg var inviteret ud til et rigtig godt vennepar i deres kolonihave. Det var super hyggeligt. Til anledningen tænkte jeg at jeg ville bage en kage- Jeg fandt tre forskellige opskrifter rundt på nettet og det blev til en kæmpe succes :)

Kagen bestod af 3 dele. En bund, kage og topping.

Bunden var en crust lavet af 1,5 håndfuld valnødder, 2 håndfulde mandler, 1 spsk kokosolie og to spsk honning. Det helt kommes i blenderen. Det må efter min mening ikke blive for fint-hakket. Crusten trykkes ned i bunden af en lille bradepande.


Midterdelen som er selve kagen består af 500 gr. kogte sweet potatoes, 4 æg, 100gr. mandelmel, 2 spsk Valhrona kakaopulver, 150 gr. 85% chokolade, 10 friske dadler, 1 tsk. vaniliekorn, 2 tsk kanel og 3 tsk husk fibre. Kom det hele i foodprocessoren og kør til massen er en ensartet dej. Kom dejen ovenpå crusten og bag på 160 grader i cs. 35 minutter. (Opskrift lånt af Dennis Hambenberg - Paleo Danmark)


Toppen er en chokolade mousse. Den består af 4 modne avokadoer, 10 friske dadler, 2 spsk honning, 2 spsk Valhrona kakaopulver og 50 gr. chokolade 85%. Igen kom det hele i foodprocessoren og kør til massen er ensartet og luftig. (kilde: paleodietlifestyle.com)
 

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af. Kom moussen på lige før servering og servere med frisk frugt og evt. med kakaonibs på toppen. Velbekomme


Paleo inspiration

Som tidligere nævnt så har juni måned stået på Paleo Challenge for mit vedkommende. Vil gerne lige sende lidt inspiration ud til alle jer nysgerrige - så velbekomme.

Først et par forslag til morgenmad




Så er der lidt frokost/aftensmad





Og selvfølgelig dessert




DBF - Done By Familiy

Siden sidst er det blevet til et par små gør det selv projekter. Jeg har blandt andet endelige fået lavet min New Yorker væg med lidt hjælp fra min dejlige familie.




Der ud over har jeg har gang i nogle små malerprojekter.





Næste projekt består af en slibemaskine og mere maling - glæder mig!

onsdag, juni 06, 2012

SORRY!

Hej derude!
Jeg ved det er rigtig længe siden jeg har skrevet men håber i alle tænker bedre sent end aldrig. Der er sket en masse ting siden sidst. Blandt andet har jeg fået nyt job, hvilket har taget en stor del af min fritid som gidsel.

Med hensyn til Paleo så gik jeg lidt i stå lige omkring jul. Det er svært at holde fast når der er julelækkerier overalt omkring en. MEN nu er jeg i fuld sving igen. Jeg er netop hoppet på en challenge som kommer til at varer hele juni måned. Den går ud på at man skal leve strict Paleo enten 1.0, 2.0 eller 3.0. Vi har alle lagt billeder op med et måleskema så man kan se status før og efter challengen. Der er blevet lavet en gruppe på facebook "Palæo for piger". Her er der fuld gang i diskutioner, opmuntringer og massere skub bagi. Fedt med en flok tøser som har samme mål som en selv.

Når det kommer til DIY ting i mit hjem så er der også sket nogle ting. Jeg har fået lavet en super fedt New Yorker væg i min stue. Er så tilfreds. Har en masse andre små projekter i pipeline. Skal selvfølgelig nok uploade billeder af det hele.

Håber i bliver hængende lidt endnu.
/C